2 milioane de migranţi au primit din partea UE carduri ilegale cu bani în valoare de 1,55 miliarde de euro

„Peste două milioane de migranți au primit carduri de debit. Echivalentul a 500 de miliarde de forinți (1,55 miliarde de euro) a fost cheltuit în acest fel” a declarat György Bakondi, președintele Consiliului de Securitate al premierului ungar, la televiziunea maghiară M1, conform site-ului kormany.hu. El a explicat că aceste carduri sunt ilegale, deoarece cetățenii europeni nu pot deține carduri bancare anonime, nu pot fi monitorizați și nu a fost lansată nici o procedură de achiziții publice pentru emiterea acestora.

„Această soluție, care nu a fost gîndită și este absolut ilegală, și alte eforturi din partea Uniunii Europene de a legaliza migrația ilegală, cum ar fi viza migranților și stabilirea unor canale legale pentru imigrație, reprezintă un risc de securitate în ceea ce privește asistența medicală, și cu consecințe culturale pentru cetățenii maghiari și europeni”, a afirmat el. În opinia oficialului ungar, UE nu vrea să oprească migrația, ci să o legalizeze. ”Ungaria nu este de acord cu acest lucru. Opinia Ungariei este că problema nu trebuie adusă în Europa. Trebuie acordată asistență pentru a permite rezolvarea problemelor la fața locului”, a adăugat el.

În 2018, cele 28 de state-membre au acordat regim de protecție pentru peste 300.000 de solicitanți de azil din care o treime sunt sirieni, potrivit datelor Eurostat publicate recent. Concret, în 2018, cele 28 de state membre UE au acordat protecție pentru 333.400 de solicitanți de azil, cifră mai mică cu aproximativ 40% față de 2017 (533.000), potrivit Kathimerini, citată de Rador.