2 DIN CEI 16 MOLDOVENI RĂNIŢI ÎN UCRAINA SÎNT ÎN STARE GRAVĂ

Doi dintre cei 16 moldoveni răniţi în accidentul rutier din Ucraina sînt în stare gravă, fiind la reanimare în spitalul din Mariupol. Cei care se simt mai bine ar putea fi externaţi, pe parcursul zilei, şi îşi vor continua tratamentul acasă. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Republicii Moldova anunţă, într-un comunicat de presă, că sînt perfectate actele pentru a aduce în ţară cele 5 persoane decedate în accident.

Microbuzul, cu 21 de pasageri din Republica Moldova, circula din Soroca spre Soci, Federaţia Rusă. În apropiere de localitatea Lebedinscoe din Ucraina, pe traseul Odessa-Rostov pe Don, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent într-un copac. Accidentul s-a produs în noaptea spre duminică, 30 martie, ora 02.30. Cinci bărbaţi au murit, iar ceilalţi pasageri şi şoferul au fost transportaţi la spital.

Agenţia Naţională Transport Auto a publicat lista telefoanelor de contact ale operatorului de transport: 068522155 şi 078522155, la care rudele pasagerilor pot să apeleze pentru mai multe informaţii. Lista pasagerilor microbuzului implicat în accident a fost publicată pe pagina web a Agenţiei Naţionale Transport Auto, www.anta.gov.md.

Sursa: IPN