17 SEPTEMBRIE – ZI DE DOLIU NATIONAL IN MEMORIA LUI MIHAI VOLONTIR

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua funeraliilor actorului Mihai Volontir, 17 septembrie a.c., este declarată drept zi de doliu naţional, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului actor, promotor activ al valorilor naţionale şi culturale, semnatar al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, regizor şi interpret de muzică.

Potrivit decretului prezidenţial, pe data de 17 septembrie în toate localităţile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere.

Instituţia Publică a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va transmite în direct funeraliile şi ceremonia de înmormîntare a actorului Mihai Volontir.

Se recomandă autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe pe 17 septembrie a.c. la desfăşurarea acţiunilor distractive în masă, iar redacţiilor ziarelor, posturilor de radio şi televiziune să ţină cont de specificul zilei de doliu la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.