15 oi inscrise la o scoala din Franta pentru evitarea inchiderii unei clase

Părinţii din satul francez Crets en Belledonne au înscris în mod simbolic 15 oi la o şcoală primară pentru evitarea închiderii unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari, relatează Agerpres. Elevii Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte şi Panurge, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare din satul aflat la poalele Alpilor. Şcoala a admis, în luna Martie, faptul că una dintre cele unsprezece clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261.

„Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar la cifre”, a declarat Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi şi una dintre organizatorii evenimentului.

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de cîinele său, iar cincisprezece dintre acestea - cu certificate de naştere - au fost înscrise „oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice. „Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea” clasei, a declarat zîmbind organizatoarea, care a recunoscut că „a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii” şi pentru a evita această situaţie „mizerabilă” în şcoala în care Primăria a investit mult în ultimii ani.

Părinţii elevilor au subliniat faptul că, în cazul închiderii, celelalte clase vor fi supraîncărcate.