11 Decembrie 2017

Un coşmar real: Statele Islamice din Statele Europene

Islamizarea se extinde rapid de la periferii curprinzînd marile orașe și regiuni tot mai întinse din țările Europei occidentale. O analiză de Judith Bergman pentru Gatestone Institute (fragmente): Un intelectual francez, Christian Moliner, sugera de curînd că Franța ar trebui să întemeieze un stat-în-stat musulman, care să funcționeze conform legii sharia, în interiorul granițelor Franței, pentru a evita un război civil. Avertizînd împotriva pericolului de a lua în serios problemele islamismului în Europa din cauza Corectitudinii Politice, el afirma: „Unele teritorii se află în afara controlului republicii. Nu îi vom putea niciodată converti pe cei 30% de musulmani care cer adoptarea legii sharia spre lauda democrației și a secularismului.” „Stabilirea unui sistem dual în Franța... un teritoriu, un guvern, dar două popoare: francezii, cu legile lor obișnuite, și musulmanii, cu un statut Coranic... În Franța, zonele interzise, cu islamizarea, cu sharia și mai ales cu înrobirea femeilor, s-au răspîndit deja de la suburbii (banlieues) la orașele propriu-zise. Trăiesc 1,4 milioane de oameni DOAR în districtul PARIZIAN Seine-Saint-Denis, din care peste 600.000 sunt musulmani. Anul trecut, 51 dintre factorii poștali au fost atacați în timpul serviciului. Un sondaj realizat de Institutul Montaigne în Vara aceasta arată că 29% dintre musulmanii francezi consideră că sharia este mai importantă pentru ei decît legile franceze. 67% dintre musulmani doresc ca copiii lor să învețe araba, iar 56% cred că aceasta ar trebui să se realizeze în școlile publice. Un sondaj din 2016 din Marea Britanie a arătat că 43% dintre musulmanii britanici „cred că părți ale sistemului de legi islamic trebuie să înlocuiască legile britanice, în timp ce 22% se opun acestei idei”. Potrivit unui studiu din 2014 asupra marocanilor și turcilor musulmani din Germania, Franța, Olanda, Belgia, Austria și Suedia, o medie de aproape 60% dintre musulmani s-au declarat că ar trebui să se întoarcă la rădăcinile islamului; 75% considerau că există o singură interpretare posibilă a Coranului, iar 65% au declarat că sharia este mai importantă pentru ei decît legile țării în care trăiesc. Așa cum arată sondajele, există deja „două popoare” în Franța și în mari părți din Europa, care doresc să trăiască conform unor standarde total diferite, așa cum sugerează Moliner. (Sursa: EVZ.ro, autor: Radu Pădure)

Benjamin Netanyahu: Palestinienii trebuie să înfrunte realitatea

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, Luni, că palestinienii trebuie să înfrunte realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului, pentru a putea avansa către o soluție de pace, relatează site-ul BBC News. Netanyahu a subliniat că Ierusalimul a fost capitala Israelului vreme de 3.000 de ani și „nu a fost niciodată capitala altor oameni”. La finalul unei întîlniri la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron, premierul israelian a spus că „eforturile de a refuza legătura milenară a poporului evreu de Ierusalim sunt absurde”. „Puteți citi despre acest lucru într-o carte foarte frumoasă – se numește Biblia. O puteți regăsi în istoria comunităților evreiești din întreaga diaspora… Unde altundeva este capitala Israelului, dacă nu în Ierusalim? Cu cît palestinienii se vor confrunta mai repede cu această realitate, cu atît mai repede ne vom îndrepta spre pace”, a spus Benjamin Netanyahu. Recent, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu va abandona Ierusalimul în fața unui stat care „ucide copii”. Erdogan a descris Ierusalimul drept o „linie roșie” pentru musulmani și a avertizat că Turcia ar putea întrerupe legăturile diplomatice pe care le are cu Israelul. Șeful Guvernului de la Tel Aviv consideră că liderul turc a atacat Israelul. „Nu sunt obișnuit să primesc prelegeri despre moralitate de la un lider care bombardează sate kurde în Turcia sa natală, care întemnițează jurnaliști, care ajută Iranul să evite sancțiunile internaționale și care îi ajută pe teroriști, inclusiv în Fîșia Gaza, să omoare oameni nevinovați”, a spus Netanyahu.

Coreea de Sud, SUA și Japonia desfășoară exerciții militare antirachetă

Armata Sud-coreeană a anunțat, Luni, inițierea unor exerciții comune cu Statele Unite și Japonia privind detectarea rachetelor balistice, pe fondul unor informații că regimul Nord-coreean ar putea testa în curînd o rachetă balistică lansată de pe un submarin, relatează site-ul agenției Yonhap. Exercițiile vor avea loc în apele Japoniei și în apropierea Peninsulei Coreene, fiind vorba despre prima operațiune militară trilaterală de cînd Coreea de Nord a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Hwasong-15 la finele lunii noiembrie. Manevrele comune se vor încheia Marți și implică distrugătorul Sud-coreean Seoae Ryu Seong Ryong Aegis, distrugătoarele americane Stethem și Decatur, precum și nava japoneză Chokai Aegis. Este cea de-a șasea rundă de exerciții militare antirachetă între Coreea de Sud, SUA și Japonia, după cele două din 2016 și cele trei din 2017. Potrivit unor informații prezentate de serviciile de informații Sud-coreene, regimul de la Phenian ar putea testa în curînd o rachetă balistică lansată de pe un submarin.

România: Ieri au avut loc ample proteste în Capitală şi în mai multe judeţe faţă de legile justiţiei

Peste zece mii de persoane s-au strîns, Duminică seara, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, protestatarii fiind nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei. Printre participanţii la protest sunt liderii PNL, Ludovic Orban şi Raluca Turcan, dar foşti miniştri tehnocraţi, precum Raluca Prună şi Vlad Voiculescu. De aemenea, mii de oameni au protestat simultan la Cluj Napoca, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bistriţa şi Galaţi.

Preşedintele Iohannis şi Principesa Margareta participă, Luni, la şedinţa solemnă dedicată omagierii Regelui Mihai, unde vor ţine cîte un discurs potrivit reprezentanţilor Casei Regale a Romîniei.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost convocat, Luni, de la ora 15.00, în şedinţă solemnă dedicată omagierii Regelui Mihai, la şedinţă fiind anunţată participarea Principesei Margareta şi a Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Şedinţa solemnă va începe la ora 15.00 şi se va termina la ora 17.00, fiind programată să dureze două ore. De asemenea, la şedinţa solemnă dedicată omagierii Regelui Mihai, va participa şi Patriarhul Daniel, unde va ţine un discurs, potrivit reprezentanţilor Patriarhiei Române. „Şedinţa solemnă comună va beneficia de prezenţa parlamentarilor români – senatori şi deputaţi, precum şi a invitaţilor de onoare: Preşedintele României, Primul Ministru al României, foştii preşedinţi ai României, Custodele Coroanei Regale, membrii Familiei Regale, membrii Guvernului României, Preafericitul Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanţi ai Academiei Române, parlamentari şi miniştri din Republica Moldova, coprul diplomatic acreditat la Bucureşti, alţi invitaţi”, se arată în memorandumul semnat de către preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Guvernul a aprobat, tot săptămîna trecută, şi Hotărîrea prin care zilele de 14, 15 şi 16 Decembrie au fost declarate zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai.